pátek 14. srpna 2015

Zima v létě. Fjordský loďstvo. Výlety. Sestry útočí.



Zatímco vy máte v ČR tropický vedra, my máme severský. Nebo možná spíš vůbec žádný. Z jara to přešlo do podzimu, takže nám prakticky už měsíc a půl v kuse prší a je děsná mlha. A je kolem 12 stupňů. 

mlha předemnou....
...mlha za mnou

 Když nemůžem nikam chodit, objevili jsme aspon kouzlo lodí na fjordu. Nejdřív nás nadchly motorový čluny, potom i ty větší lodě :)

Julia řidič
Mathias na přídi :)

úchvatných Sedm sester
a Peťan řídí!

samozřejmé selfie
řidič a Sedum sester

Hlavně nás ale nadchla rybářská loď. Protože se nám pořád nedařilo chytit žádnou rybu, nezbylo nám, než se potupně spojit s profesionály. Geirangerfjor je na některejch místech až 300m hlubokej, ale my jsme chytali v hloubce asi 80m (podle délky vlasce). Mě se asi po hodině chytání povedlo chytnout dno, což byl – vzhledem k hloubce fjordu – celkem úspěch :D… asi jsme chytali víc u břehu.
Peťan byl o něco úspěšnejší, ten chytl středně velkou rybu, která vrněla. Jenže nám přišla malá, tak jsme ju neuváženě zase pustili. Prospekt sliboval mega úlovky, takže tohle bylo uplně nic. Kdybychom tušili, že nic lepšího nechytneme, tak si ji rozhodně necháme :D. No co už.
Důležitý je mít kamarády, kteří maj štěstí, takže jsme si nakonec potupně pochutnali na úlovku od Mathiase.







první úlovek
vrnící ryba



a pořádný úlovek :)
pruty pro všechny
asi malá treska

chytáme 80m hluboko!


Když jsme se dozvěděli, že v sousedním hotelu hledaj housekeepery, nabídli jsme to místo Véře (moje sestra). Ta byla tak nadšená, že jí bylo uplně jedno, že tak narychlo nesežene letenku (protože všechny byly v době prázdnin vyprodaný), a domluvila si spolujízdu s nějakým pánem. Během několika dnů zrušila všechny plány na srpen, sbalila se a odjela. Kupodivu cestu přežila bez úhony a už 14 dní poctivě maká v Hotelu Geiranger. Je to sranda mít tu sestru :). Ještě je tu jeden hotel, ten čeká na Gábu :D.

nechápu, proč si nás všichni pletou....
Po dlouhý době jsme měli volno, když počasí hlásilo jenom mírnej déšť. Tak jsme šli na krátkej výlet na vyhlídku Skageflå. Je z ní nádhernej výhled na ty slavný vodopády Sedm sester. 




Žádné komentáře:

Okomentovat