pátek 30. ledna 2015

Zasněžená zima aneb hurááá sníh!



Jeden z důvodů, proč jsme jeli do Norska bylo, že jsme si chtěli zažít pořádnou zasněženou zimu. A splnilo se nám to! Každej den napadne 10-50cm sněhu, pořád odhrnujeme chodník, všude to klouže, je zima… ale je bílo! Noři jsou na to suprově připravení a všichni nosej takový městský „mačky“ a šílí po vlněných podvlíkačkách. 

na výletě zamrzlýma bažinama
zamrzlé borůvčí



zamrzlý Oslofjord
náš Olav :) (tady totiž dost frčí Frozen movie)

A první, co jsme prostě museli postavit z obří hromady sněhu, bylo iglů! Když jsme ho dostavěli, „maminka“ nám řekla, že to byl vždycky její sen a že nikdy v životě iglů nestavěla. Chápete to? Každej rok maj sněhu až po střechu a nikdy nestaví iglů… jenže pak jsme si všimli, že tu vlastně nikdo nic nestaví. Jedinej sněhulák na ulici je ten náš :D . 







Odjakživa jsem měla děsnej odpor k běžkám. Byla jsem ale přesvědčena, že když si koupíme ty novější (ne s tím starým kachním vázáním), bude to zábava. A fakt že jo! První jízdu jsme podnikli na jezeře (což byla nuda) a pak jsme jeli na okružní tůru do lesa. Byl víkend a protože je ta trasa hned za městem, bylo tam spousta lidí. Ale hlavně úplně všech věkových kategorií a stupňů zdatnosti. Kupodivu jsme tu kolonu nebrzdili, naštěstí tam bylo spoustu pomalých dětí, takže moje obavy ze sprinterů (kteří by nás neustále předjížděli) se nesplnily :)


čokoláda na dobitá energie :)






A teď to nejlepší J. V kontejneru jsme našli 7kg předuzenou vepřovou kýtu. Měla natrženej obal (ale mimo to maso). Jenže jsme nevěděli, co s ní. Žádnou party jsme uspořádat nemohli a do lednice se taky nevešla. Přítel na telefonu ale poradil, že maso máme zavařit a uschovat pro další využití. Takže jsme výborný maso zavařili a čeká na návštěvy, který dojedou :). 



A taky jsme konečně nahráli všechny fotky na rajče.  Tak pokus vás zajímá, co se do blogu nevešlo, tak se můžete kouknout :). http://goblinek.rajce.idnes.cz/

A kontyšové skvosty:
takhle se loví lososi!

pusinky v čokoládě


kokosky v čokoládě

smoothie ve vratných lahvích (vydělali jsme si 7,5 NOK=25kč)


 

1 komentář:

  1. Zima na fotce mi nevadí, ale jinak jsem ráda, že už venku kvetou sněženky, raší narcisky a tulipány a celkově se příroda už pomaličku probouzí ze zimního spánku. Už aby tady bylo jaro naplno. Ta zima mi už vadí. Sice máme někdy doma tepla až moc, a to máme na rozdělovači u hadic termostatický ventil , abychom mohli regulovat teplotu v hadicích a stejně se to prostě někdy doma ohřeje až moc, tak vyvětráme :-D . Pořád lepší doma vedro než ta zima co je venku.

    OdpovědětVymazat