sobota 5. července 2014

Jak se věci mají aneb těžká práce ve Švédsku

Jak už bylo řečeno, Baruš dělá aupair. U skvělé švédské rodiny s českýma předkama, pracující v Norsku (mají tam 2x větší platy a to už se vyplatí!! ). Mají 2 domy, jeden v Norsku a druhej ve Švédsku. V norským bydlí, švédský je prázdninový. Teď si vzali 5 týdnů dovolenou a odjeli i s náma do Švédska. Do Haverdalu. Do jedné z nejluxusnějších prázdninových destinací ve Švédsku. 10 min na písečnou pláž (na koupací), všude rovina a cyklostezky, mlýny, továrna na zmrzlinu (která prodává nepovedenou zmrzlinu strašně levně J ), na zahradě hlubokej plavací bazén s vodou 32°… no nemáme se špatně.
zahradní bazének

2000ks puzzle (už to není tak zábavný jako 1000ks před týdnem)

Výhoda aupair je, že mi platí a ještě mám ubytování a stravu zdarma. Problém ale byl, že jsme dva.  Výhoda ale byla, že je Peťa šikovnej.  A že oni mají dva domy. A tudíž nemají tolik času se o ten Švédskej starat. Výměnou za údržbový práce Peťovi nabídli možnost ubytování a stravy na určitou dobu (hlavně než si něco sežene). A to se vyplatí!  Skvělý je, že máme dost času na sebe, za těch 14dní už i Peťa zvládá mluvit anglicky, cvičíme švédštinu a hlavně strašně moc jíme (a pěkně kyneme - ale to asi bude z Toffifee ;) ).

Taky mají 2 holčičky, Eli a Noomi. Obě jsou skvělý, milujou růžovou, princeznovský šaty, Peppa pig  a hlavně Hello Kitty. Je až neuvěřitelný, co všechno se dá sehnat s Hello Kitty. A je skvělý, jak jsou ze všeho nadšený J.

Bára a Noomi

Peťa a Noomi

Peťa a Eli

Kittyman Eli




Hello Kitty

Peppa Pig (je to holka!!! )


Okolí Haverdalu je trochu nuda, pokud nejste fandové moře a písečných pláží (jediná zábava po odlivu je stavění hradů z písku, protože tohle je fakt nejideálnější písek! ). Na kolo je to tu sice fajn, ale nevýhoda pobřežní rovinky spočívá v protivětru. Protivětru ze všech světových stran ;). Nejzajímavější turistický atrakce jsou mlýn (oproti těm Nizozemskejm dost nuda) a ostrůvek spojenej s pevninou (kus skály a nic, šílenej smrad shnilých ryb a spousta koupajících se lidí). Tak jsme jeli kus dál protivětru, mimo lidi, mimo civilizaci… pole, louky, červený statky, a švédský vlajky. Vtipný je, že si věšej vlajku na stožár, když maj narozeniny. A nebo když je státní svátek. Jindy nemůžou, maj jenom takovej praporek. Ale zkuste si představit, že máte na zahradě stožár a svoje  narozeniny tam vyvěsíte českou vlajku… no.. .jiná kultura.


Bára, Noomi a superHrad

ten strašně slavnej mlýn


ten úžasnej smrdící ostrov



A ještě maj prý zvyk, že vždycky když vidí žlutý auto, můžou někoho praštit. Takže tu naše auto asi způsobuje dosti bolesti ;).
                                                                                                                                                          


Žádné komentáře:

Okomentovat