středa 20. srpna 2014

Další střípky z tripu aneb co se do prvního příspěvku nevešlo



Po prvním nákupu za Coopem jsme hledali místo na snídani. Eva zkoušela řídit a zastavili jsme u nějakýho noname jezera. Já jsem smažila slaninu a ostatní že se vykoupají (v tom ledovým jezeře!). Nakonec se jim povedlo ukecat i mě, protože u mělčiny bylo milion malinkých rybiček, který okusovaly nohy a vůbec se nebály :). Rybí pedikůra zdarma! 



fakt se i plavalo!
Mít medika na výletě je super. Protože zná spoustu čísel, statistik a pikantích zajímavostí o lidském těle. Pak ale vyvstala otázka, kolik litrů vody se vejde do pusy? To nikdo z nás nevěděl ani odhadem. Vsadili jsme se a šli to zkusit. Tipy se dost lišily – 500ml, 100ml, 250ml…. Z výsledku jsme ale byli dost zklamaní. Není to až tak jednoduchý nalít si do pusy tolik vody, protože to nenafoukne tváře zevnitř. Takže první kolo bylo dost neuspokojivý a největší objem bylo tak 100ml (Eva měla hrnek s odměrkou). Napodruhý jsme došli k tomu, že je potřeba vodu do tváří nacpat silou, což s petláhví celkem šlo… ale 200ml u největší Peťanové pusy nás stejně dost zklamalo.  Snažila sem se kouknout, kolik uvádí odborníci, ale nepovedlo se mi to najít :(.

co člověk neudělá pro vědu
Dan při měření
neuspokojivý výsledek
Vrcholové foto s marcipánem už tu bylo. Ten marcipán byl dělanej na dort a měl tvar pizzy. Naštěstí na to byla chata Finnerut připravená a v nejvyšším bodě kopce byl krásnej pizza stoleček. Ideální pro náš marcipán. 


vrcholový stoleček na pizzu nebo na marcipán











Mimo jiné se nám povedlo najít krabici s malinovým želé. Nevěděli jsme, co s tím, ale Eva trvala na tom, že si to musíme nechat a něco z toho vytvořit. Poslední den už to prostě musela rozdělat. Bohužel to zrovna byl den, kdy jsme slavili půlvýročí, a tak nám vyrobili krááásnej želé srdcovej dort i se svíčkou :D. tu srdcovou formičku vyrobil Dan z víčka od kafe z kontyšu. Jak romantické….
Eva a želé

romantický dort se svíčkou

společné sfouknutí

a romantický závěr
No a teď ty kontyšový úlovky – tohle by rozhodně nemělo propadnout v zapomnění! bohužel kočičí žrádlo a písek do bedýnky jsme nevyfotili :(

recept na jídlo z kontyšu


marcipán a spousta zeleniny

10kg sušené ořechové směsi



kafe s cukrem (kostkovým)
fakt dobrý španělský piva

vlhčené ubrousky
haribo bonbonky :)

sendviče se salátem a šunkou

nekonečno pečiva, pudingy, ovoce, zelenina, želé, slanina v marinádě, kuřecí nuggety....

detail ořechové směsi

vanilkový cosi, co bylo strašně dobrý
profi hambáče i s pečivem

hambáč v bagetě

Žádné komentáře:

Okomentovat