sobota 2. srpna 2014

Z pohledu návštěvy aneb Eva píše

Když jsme plánovali výlet za Bárou a Peťanem, věděli jsme, že to bude stát za to. Ale realita ještě mnohonásobně převýšila naše očekávání. No posuďte sami ...

Pro představu popíšu první den naší návštěvy v Haverdalu.

Snídaně formou švédských stolů nás překvapila nejen sýry, šunkami, salámy a čerstvou zeleninou, ale především kaviárem a rybami. Dopoledne jsme strávili v soukromém bazénu vyhřátém na přesně 30 stupňů a užívali si plavání s delfínem, což byl pro mě i Dana úplně nový a nezapomenutelný zážitek. Když nás přestal bavit bazén, zašli jsme si na nedalekou pláž okusit pravé mořské vlny.
Po výborném obědě a poobědové kávě (fair-trade kvality) nás hostitelé svým autem odvezli na nedaleké golfové hřiště. Protože jsme v tomto sportu začátečníci, zařídili nám první lekci zdarma a zapůjčili hole i míčky. Lektor byl opravdu talentovaný, proto jsme byli již po absolvování tohoto základního výcviku schopni nastoupit v golfovém turnaji. Sice jsme obsadili nelichotivé poslední a předposlední místo, ale i to považujeme za úspěch.
Reputaci jsme si trochu napravili večer, kdy Dan vyhrál pokerový turnaj. Za své první místo si odnesl domů mobilní telefon. Ale z turnaje jsme spokojeni odcházeli i my ostatní, už jen díky vysoce kvalitní aninevímkolikatileté whisky, kterou jsme si řádně vychutnávali celý večer...


Ale šlo by to taky napsat třeba takhle – ráno bylo potřeba dojíst všechno, co zbylo v ledničce po Bářině au-pair rodině. Pak Bára a Peťa dodělávali ještě nějakou práci v domě, tak jsme se s Danem vykoupali v zahradním bazénu a pak jsme společně vyrazili na pláž. 

Vodní hrátky



Po obědě se nám konečně povedlo vyrazit směr Oslo, ale po asi třiceti kilometrech se pokazilo auto. Od pěti hodin odpoledne až do rána jsme tedy čekali před nějakým autoservisem, aby nám řekli, co s tím je. Čas jsme si krátili odpalováním golfových míčků holema, který vytáhla Bára z popelnice v eko-dvoře. Když nám Peťa vysvětlil, jak se ty hole drží, šlo nám to trefování o trochu líp. Při golfu jsme našli na zemi půlku starý nokie, o kterou jsme si pak zahráli „poker“.  Je to v uvozovkách, protože Bára si vyměňovala karty, když se jí nelíbily :-) Whisky jsme fakt pili – tu pro změnu našli Bára s Peťanem v domě po babičce. Fakt nebyla dobrá.
Auto jsme nechali v servise a prošli jsme si Falkenberg. Když už jsme tam byli. Je to docela pěkný město :).

defekt




instruktáž
mistr podepisující míček fanynce


mistr v akci
profesionálně vypadající neodpal


amatér vyhlížející neodpal
konečně úspěch - letící míček


zatíší na úrovni
pokerface


hlavní cena turnaje (dole vlevo)


tohle je fakt dobrá fotka



kostel ve Falkenbergu
lovci pokladů
Líbí se nám tu!

Žádné komentáře:

Okomentovat