čtvrtek 26. března 2015

Konečně auróra! Aneb jak moudřejší opět ustoupil :)


Jo jo, byly toho plný noviny. Svatej Patrik to prostě letos rozjel!
17.3. kolem 18 hod se zbláznila předpověď polární záře (oba ji sledujeme na FB a během půlhodiny se nám zahltila stránka FB). Tak jsme zběsile volali domů, že je možný, že bude polární záře i v ČR. A všichni se nám vysmáli :D. Ale vidět byla. 

I my jsme museli popojet asi 40km za Oslo a v noci mrznout, i když jsme ráno v 6 vstávali, navzdory mizerné předpovědi počasí. Po celým jižním Norsku mělo být celou noc zataženo, místy pršet. Všude. Fakt všude. Takže u nás tradičně došlo ke konfliktu:
 „Musíme jet! Bude vidět polární záře!“ „Nic vidět nebude, koukni na počasí-všude je mráček.“ „Bude!“ „Nebude.“ „Budem si vyčítat, že jsme to aspoň nezkusili, pro polární záři udělám cokoliv, klidně budu celou noc jezdit sem a tam a hledat nebe bez mráčku.“ „Co bych pro tebe (a pro polární záři) neudělal :).“ 
… a tak jsme našli kompromis, vyjeli jen kousek, obloha byla napůl zatažená… Ale stálo to za to. Je to fakt zelený, fakt magický, fakt nepředpovídatelný. A fakt se to blbě fotí (a to jsme si vytiskli návod na dvě A4...a stejně jsme to nepochopili ;) ).



prinscreen z předpovědi - to se jen tak nevidí


slunečná bouře zhora

A co dál u nás? V pondělí jsme byli v Norské TV dělat diváky pro TV show Big Bang. Měla to být vědecká show, tak jsme se těšili na pokusy…ale nakonec to byla talkshow v Norštině. 3 hodiny. Každej z nás si odnesl několik nesouvislých informací, kterým zrovna náhodně porozumněl.Ale bylo to zdarma :D.

chudáci kamarádi, co to museli absolvovat s náma ;)

A taky dneska napadl sníh. Půl metru. Za noc.



Olav z Frozen
zasněžený Žluťák

A pár lahůdek z kontyšu (to už tu dlouho nebylo)
gumový bonbony
med a super nutela - hořká!
výborný sušenky a norská fidorka
chipsy ze slaniny - chutnaj jak škvarky

oříškový nutely
cocacolový žvejky

party mix
zázvorová limonáda

Žádné komentáře:

Okomentovat