neděle 27. dubna 2014

Třetí krizovej den aneb radujte se naši nepřející kamarádi :)


Je to tu. Vynutila jsem si na dálnici pauzu na čaj. Tak jsme zastavili…a už se pak nerozjeli :D. 
(ó ano, tohle je ta chvíle, kdy maj všichni škodolibci radost, co? ). 

Naštěstí jsme to zjistili na odpočívadle a ne uprostřed dálnice.. Samozřejmě, kdy jindy se vám může rozbít než v sobotu večer (ano, nečekaně, všechny autoservisy maj až do pondělí zavřeno :D ) a kde jinde než na dálnici, odkud se prostě nedostanete jinak než zase po dálnici…a aby toho nebylo málo, ani jsme nevěděli, kde přesně vlastně jsme. Tak jsme se šli zeptat po parkovišti. Naštěstí tam stál českej kamion se skvělým kamioňákem, kterej nám nejenom řekl, kde jsme, ale taky se šel mrknout, co že s tím vlastně je. S Tomášem na telefonu se shodl, že asi bude něco se spojkou nebo převodovkou a že prostě potřebujem servis.  A že nám přejou hodně štěstí :).

A tak jsme se na trojku rozjeli a s blikačkama jeli v odstavným pruhu 60km/hod, což je na německý dálnici bez omezení rychlosti fakt sranda. Nejbližší sjezd byl tak za 10km, tak jsme zakempili v poli u Halle a čekáme do pondělí. Snad do servisu dojedeme.

Na druhou stranu to zas tak špatný nebylo. Sice dřív než jsme čekali, ale nastala chvíle, kdy Peťan nemusel druhej den řídit – slavnostní chvíle ;). A tak jsme otevřeli láhev Portského, snědli velkou sklinku černých oliv a zakouřili si doutníky a vodárnu. A fakt to nebylo špatný ;).

No a dneska (v neděli) jsme se vydali na výlet na kolech hledat do Halle servis a wifi. Tak jsme chtěli sundat kola z nosiče… ALE… někdo nezval klíč od zámku, kterým byly ty kola svázaný :D. Takže Peťan musel ještě zámek přecvakávat. Dobrá zpráva je, že to zas tak snadný není ;). 









Servis jsme asi našli, ale sehnat tu wifi byl fakt problém – oni maj v neděli všude zavřeno! Tak jsme skončili v Mekáči. Ale projeli jsme si město úplně prázdný od lidí, za sluníčka a luxusníma cyklostezkama.

A zejtra nám držte palce, to bude veselo – hlavně se v tom servise domluvit. Od kamioňáka z parkoviště máme lísteček se slovíčkama „spojka“ a „převodovka“. A s tím musíme vystačit :D. uvidíme…


3 komentáře:

  1. Baru, nám se při cestě do Slovinska taky hned autíčko polámalo, taky jsme s pomocí místních vše opravili a pak už celou cestu vše šlapalo, tak jak má, přeji hodně štěstí a ať jo tohle jedna z posledních velkých překážek :-) ... Verča P.

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se líbí, jak Bára vše popisuje s nadšením, které se však zdaleka neodráží ve tváři Peti při ničení zámku :D

    OdpovědětVymazat
  3. Těším se na popis událostí ze servisu :-D Hodně štěstí a málo poruch!

    OdpovědětVymazat